100% pasningsgaranti
Hjemlevering
mobilepay svea
Dæk

KØB BILLIGE OG GODE FRIKTIONSDÆK ONLINE

SKAL DU VÆLGE FRIKTIONSDÆK?

Når det er tid til at vælge dæk til vinteren, står du over for valget mellem friktionsdæk og pigdæk. Her er det vigtigt at tænke over, hvordan man begiver sig rundt. Hvilke veje kører du oftest på? Rejser du meget?

Læs mere

 


FRIKTIONSDÆK

Friktionsdæk er vinterdæk, der er tilpasset til vinterkørsel. Forskellen mellem friktionsdæk og pigdæk er kort og godt piggene. Slidbanemønsteret og gummiblandingen kan dog også afvige lidt for at give friktionsdækkene højere friktion og dermed bedre vejgreb.

 

Hvad Danmark angår? 

 

Ja, det er tilladt at bruge både pigdæk, europæiske friktionsdæk og

Nordiske friktionsdæk, det vigtige er at dækkene er mærket med en Alptopp/Snowflake. Hvis du

overvejer at købe friktionsdæk, anbefaler vi på

 

Dæk linje, at du vælger nordiske friktionsdæk

da disse er mere tilpasset sne og is. Ellers anbefaler vi pigdæk.

Europæiske friktionsdæk, som de ofte kaldes, fungerer bedst i Centraleuropa, og gør evt

bruges i det sydlige Sverige.


KAN JEG BRUGE FRIKTIONSDÆK HELE ÅRET RUNDT?

Ja, du kan bruge friktionsdæk hele året rundt, men bare fordi det er lovligt, betyder det ikke, at det er det bedste. Friktionsdæk er tilpasset til vinterkørsel, hvilket betyder, at de har et dybere slidbanemønster og en blødere gummiblanding, der skal give greb på veje i vinterføre. Den bløde blanding og det anderledes mønster øger risikoen for akvaplaning om sommeren. Derfor anbefaler vi altid, at du bruger vinterdæk om vinteren og sommerdæk om sommeren.

SKAL DU KØBE FRIKTIONSDÆK ELLER PIGDÆK?

Friktionsdæk er som nævnt nok for langt de fleste mennesker i Danmark i dag som nutidens moderne dæk tilbyder fremragende greb på de fleste overflader. Det er dog ikke altid, hvad almindelige friktionsdæk byder på godt nok vejgreb og så kan du skifte til et par pigdæk i stedet for. Friktionsdæk og især nordiske friktionsdæk klarer sig meget godt under vintervejforhold, undtagen i iskategorien, hvor pigdæk er et meget bedre valg. Ulempen er, at pigdæk er mere skadelige for miljøet

Valget mellem friktionsdæk og pigdæk afhænger af dine specifikke behov og dit område. Hvis du hovedsageligt at køre i byer med velholdte veje og nogle gange nødt til at håndtere sne og is, kan friktionsdæk være et godt valg. Hvis du ofte kører på meget isglatte veje eller områder med meget sne, pigdæk kan foretrækkes. Ved du, at du skal køre i Polen eller Tyskland? Så SKAL du have friktionsdæk pga pigdæk er forbudt i disse lande. Find altid ud af, hvilke regler der gælder i andre lande, hvis du planlægger at tage dertil i bil.


SKIFT TIL VINTERDÆK - TIDER OG TIPS

Nu hvor du har en lidt bedre idé om, hvordan du køber vinterdæk, tænkte vi, at vi ville give et par nyttige tips til, hvornår og hvordan du skifter dæk på din bil. Hvornår skal du skifte til vinterdæk? I Danmark er der ingen lov om at bruge vinterdæk, dog kan det være farligt at køre med sommerdæk, når der er vintervejforhold. Der er stor risiko for at glide, og det kan skade både dig selv og andre i trafikken. Når det er sagt, bør du altid skifte til vinterdæk eller pigdæk, hvis der også forventes vintervejforhold

hvis det ikke er obligatorisk i Danmark. Hvordan skifter du til vinterdæk? Skift til vinterdæk er ikke særlig kompliceret og ret mange

kan klare sig selv med de rigtige værktøjer og lidt forhåndsviden. Det er dog vigtigt, at dækkene

korrekt og derfor bør du ikke gøre det selv, hvis du ikke er sikker på, at du kan gøre det. Har du brug for hjælp til at skifte til vinterdæk, kan du henvende dig til det nærmeste værksted.

Hvornår skal du skifte til vinterdæk?

I Danmark er der ikke lovkrav om brug af vinterdæk, men det anbefales, at du kører med vinterdæk i vinterføre. Det er tilladt at køre med pigdæk i Danmark fra 1. november til 15. april.

I Sverige siger loven, at du skal bruge vinterdæk mellem 1. december og 31. marts, hvis der er vinterføre. Har du ikke monteret vinterdækkene, når det bliver vinterføre, risikerer du at få en bøde. Når det er sagt, bør du altid skifte til vinterdæk eller pigdæk, hvis der også forventes vinterføre udenfor ovennævnte tidsrum.

 

Hvordan skifter du til vinterdæk?

Det er ikke særlig kompliceret at skifte til vinterdæk, og de fleste kan klare det selv med de rigtige værktøjer og lidt forhåndsviden. Det er dog vigtigt, at dækkene installeres korrekt, og derfor bør du ikke gøre det selv, hvis du ikke er sikker på, at du kan gøre det. Har du brug for hjælp til at skifte til vinterdæk, kan du henvende dig til det nærmeste værksted. Bor du

i Helsingborg eller omegn, kan du med fordel besøge Dæklines eget værksted, hvor vi foretager dækskift og desuden også sælger friktionsdæk. På vores dækhotel kan du opbevare dine vinterdæk om sommeren og på den måde forlænge deres levetid.


MØNSTERDYBDE VINTERDÆK

Den mindste godkendte mønsterdybde for vinterdæk i Danmark er i øjeblikket 1,6 mm. Men jo dybere er mønstereter, jo bedre vejgreb får bilen. Derfor anbefaler vi og alle andre i branchen, at du skal haveen mønsterdybde på over 3 mm i sine vinterdæk.

 

FORDELE VED FRIKTIONSDÆK

Altid lave priser hos Däckline - Vi har et bredt udvalg af højkvalitets friktionsdæk til lave priser

priser. Står du over for valget og kvalifikationen mellem friktionsdæk og pigdæk, kan det være godt at starte fra kl.

hvor du vil køre mest. Hvis du kører mest i byen, er friktionsdæk en bedre mulighed for dig. Hvis du kører meget på landet eller på veje med mere sne, kan pigdæk være en bedre mulighed.

Friktionsdæk er mere miljøvenlige end pigdæk - Friktionsdæk er desuden bedre for miljøet end pigdæk – De slider ganske vist også på vejene, men mindre end alternativet med pigge. Er du miljøbevidst, er de et godt alternativ. I nogle lande er pigdæk også forbudt, og her er friktionsdæk den eneste mulighed om vinteren.

 

TIPS TIL SIKKER VINTERKØRSEL

For at køre så sikkert som muligt om vinteren, er det godt, hvis du monterer dine friktionsdæk i god tid. Nye friktionsdæk kan være gode at "køre ind" på almindelig vej, før det bliver vinterføre. Dækkene med det bedste greb bør altid placeres bagerst på bilen for at modvirke risikoen for udskridning. Det er også vigtigt at kontrollere lufttrykket med jævne mellemrum. Skulle lufttrykket være for lavt, bliver bilen sværere at køre og styre.

 

Velkommen hos os i Helsingborg - vi har gode, billige dæk og den bedste service. Vi er eksperter i dæk og svarer gerne på dine spørgsmål. Er du i tvivl om, hvilke dæk der passer til din bil, så kontakt os på Dækline i Helsingborg. Her har vi også vores butik og værksted, hvor vi hjælper dig med dit dækskift.

Anmeldelser fra Google
Fruktansvärt bra service! Stort tack till alla där men speciellt Momme som gick steget längre... - Eddie Andersson
Edit: Ett år senare, kom denna gången hem med en uppsättning Imaz FF533 Titanium 19”.... - Joakim Wasseng
Alltid lika trevlig upplevelse. Proffs. Smäller inte bara på allt utan att bry sig utan... - Ivan Midjich

Faret vild i dæk & fælg-junglen? Vores eksperter hjælper dig gerne! Ring +4642242166

© 2024 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.